Hogyan kell kezelni a globális Covid-19 válságot?

Most a világ számos országában él a Covid-19 krízis, és a kormányok módszereket keresnek a betegek kezelésére és a járványra való reagálásra. Ugyanakkor mindannyian közös problémával szembesülünk, az orvosi ellátás súlyos hiányával. Például kórházak, orvosi személyzet, gyógyszerek, védőeszközök stb.

outdoor inflatable hospital tentSzámos területen a helyi egészségi állapot miatt lehetetlen időben befogadni és kezelni a gyanúsított és a megerősített betegeket, ami növeli más emberek fertőzésének esélyét is. Ezért sok helyen oldja meg ezt a problémát azáltal, hogy felfújható sátrakat épít ideiglenes kültéri sürgősségi kórházakként.

Kirkpatrick, az USA-ban Dobbinsban működő önkéntes orvos azt mondta, hogy kórházként hatalmas felfújható sátrat fognak építeni. A Bacolod városában található Corazon Locsin Montelibano Memorial Regionális Kórházon kívül egy felfújható sátort ideiglenes menedékhelyként is használtak a Covid-19 betegek számára. Az alapvető orvosi felszerelésekkel ellátott felfújható sátrat felállították az Izrael központjában, a Sheba Tel Hashomer Orvosi Központban is, hogy az orvosi személyzet a betegek zökkenőmentes kezelése és a fertőzés elkerülése érdekében a kezelési folyamat során.

Mivel az eredeti kórházak száma nem elegendő a járvány időben történő kezeléséhez, és időbe telik az új kórházak felépítése, egyre több hely alkalmaz felfújható orvosi sátrakat kültéri sürgősségi felfújható kórházakként. Ez messze a leghatékonyabb módszer az egészségügyi létesítmények hiányának kezelésére.

Amellett, hogy a hivatalos kormányzati szervezeteknek aktívan kell reagálniuk a kitörésekre, magunknak is mindennapi életünkben figyelnünk kell a védelemre. Viseljen arcmaszkot, gyakran mosson kezet, fertőtlenítsen minden nap, csökkentse a másokkal való érintkezést, és kerülje el az emberek összegyűjtésének helyeit.